Osta & voita 5000 €

matkalahjakortti

03.06.2021

Kuinka selviydyt hyttyskesästä – vertailussa vanhan kansan konstit ja nykyajan teknologia

Kaikkihan sen tietävät, että Suomen suvi on toisinaan yhtä hyttysistä selviytymistä. Hyttysten torjuntaan löytyy erilaisia Pirkka-niksejä ja vanhan kansan konsteja, mutta nykyään markkinoilla on myös hyttystorjuntalaitteita, jotka todella toimivat. Lue niksit alta ja selvitä mikä toimii sinulle parhaiten! 

Vanhan kansan konsti 1: Istuta pihallesi kehäkukkia

Yksi tunnetuista vanhan kansan konsteista hyttysten torjumiseksi on istuttaa pihamaalle kehäkukkia. Kauniin oranssit kehäkukat somistavat pihaa ja tarjoavat monia terveyshyötyjä, mutta lisäksi niiden kerrotaan myös karkottavan ei-toivottuja hyönteisiä.

Kehäkukkia voi istuttaa muurimaiseen muodostelmaan asuinrakennusten ympärille, ja innokkaimmat viherpeukalot voivat asettaa kehäkukkaruukkuja myös ikkunalaudoille suojaamaan avonaisia tuuletusräppänöitä iniseviltä kuokkavierailta.

Kehäkukkien toimivuudesta hyttystentorjunnassa emme valitettavasti voi mennä takuuseen, mutta tämän uskallamme luvata: Thermacell Perimeter ‑hyttystorjuntalaitteilla torjut itikat varmuudella suuremmaltakin piha-alueelta. Pareittain myytävät laitteet asetetaan maahan tai seinätelineeseen, ja niiden lukumäärää ja sijaintia muuttamalla voidaan vaikuttaa suojattavan alueen kokoon ja muotoon.

Vanhan kansan konsti 2: Käytä eteerisiä öljyjä

Tarina kertoo, että hyttyset eivät tule toimeen tiettyjen eteeristen öljyjen kanssa. Tietojemme mukaan esimerkiksi CitronellaaGeraniumia ja Eucalyptus Blueta voidaan käyttää hyttysten torjuntaan.

Toimi näin:

  1. Sekoita valitsemaasi eteeristä öljyä johonkin toiseen kasvipohjaiseen öljyyn (esimerkiksi kookosöljyyn) tai kosteusvoiteeseen. Levitä sekoitusta ihollesi ja toivo parasta.
  2. Laita ykköskohdassa valmistamaasi sekoitusta tuoksuhöyrystimeen eli diffuuseriin ja aseta höyrystin valitsemaasi paikkaan. Toivo parasta.
  3. Pirskottele eteeristä öljyä vaatteillesi. Huom! Öljy saattaa tahria vaatteita, joten mieti tarkkaan mitä puet aamulla päällesi.
  4. Sekoita suihkepullossa eteeristä öljyä ja vettä ja ravistele hyvin, jotta ne sekoittuvat kunnolla. Voit kantaa suihkepulloa mukanasi ja suihkia sekoitusta päällesi. Aina kun tuoksu alkaa kadota, suihkauta uudestaan.

Eteeristen öljyjen tehokkuudesta hyttystentorjunnassa meillä ei ole varmaa tietoa, mutta Thermacell-laitteet torjuvat hyttysiä tutkitusti ja tehokkaasti – ilman iholle levitettäviä aineita.

Vanhan kansan konsti 3: Pukedu pelkästään vaaleaan 

Yleisen uskomuksen mukaan tummat vaatteet vetävät hyttysiä puoleensa vaaleita enemmän. Tämä on jossain määrin totta, mutta tieteen valossa vaikutus perustuu lähinnä siihen, että tummat vaatteet päällä on kuumempi kirmailla kesälaitumilla. Kuumasta ihosta puolestaan erittyy enemmän hiilidioksidia, ja hyttyset suunnistavat saaliinsa luokse juuri hiilidioksidin perusteella. Pitämällä tummat puvut ja värikkäät kesämekot visusti vaatekaapissa ja pukeutumalla koko kesän pelkästään vaaleaan saatat siis kohdata vähemmän hyttysiä.

Etkö halua suunnitella vaatekaappisi sisältöä hyttysten ehdoilla? Ennen kuin kannat rakkaimmat kesävaatteesi kirpparille, meillä on tarjota sinulle vaihtoehto.

Thermacell-hyttystorjuntalaitteet poistavat hyttyset tehokkaasti ympäriltäsi riippumatta seurueesi vaatteiden väristä. Perinteinen malli on helppo ratkaisu kaikissa kesän riennoissa kotipihalta mökkiterassille– ja mikä parasta, sinä voit nauttia kesästä juuri sen värisissä vaatteissa kuin itse haluat.