Osta & voita 5000 €

matkalahjakortti

21.06.2022

Mökkikausi avattu – mutta mikä neuvoksi, kun vastassa on hyttyspilviä?

Kauan odotettu kesä kutsuu nauttimaan leppeistä ilmoista mökkiterassilla, mutta runsasluminen talvi enteilee runsasta hyttyskantaa kesäksi.

Kaupungin ruuhkassa unelma kesämökistä on monelle tuttu. Moni haaveilee omasta pakopaikasta kaukana kotoa, jonne kaupungin vilinää voisi paeta kesällä. Varsinkin nyt, kun kesä on antanut odottaa itseään, mieli halajaa jo kesäloman viettoon omaan piilopirttiin.

Ehkä hyttysiä ei tänä kesänä tulekaan?

Hyttysten kiusa voi helposti unohtua viileänä keväänä, kun ininältä on vältytty melkein koko toukokuun ajan. Kokonaan hyttysettömästä kesästä on kuitenkin turha haaveilla. Hyttyset eivät nimittäin kuole, ellei niiden kuoriutumisvesistö kuivahda kokonaan. Siellä lammikoissaan ne odottavat sopivaa säätä ja nousevat siivilleen heti, kun terassikelit alkavat helliä meitä ihmisiäkin.

Kaupunkien keskustoissa hyttyset ovat harvinainen haitta, ja yksittäiset hyttyset on helppo lätkiä pois käsi- tai kärpäslätkävoimin. Syrjemmällä tilanne on kuitenkin aivan toinen, ja kesän tullen mökin pihapiiriin voi ilmestyä epämukava yllätys. Otollisissa olosuhteissa, eli kosteikkojen ja metsikön tai pusikon läheisyydessä, hyttysten määrä saattaa yllättää tottumattoman mökkeilijän. Pahimmilla hyttysalueilla hyttyset lasketaan biljoonissa.

Hyttyspilven varjossa

Kun hyttyspilvi laskeutuu mökin pihalle, ei ulos ole juuri asiaa. Auringonpaahteessa hyttyset antavat toki hetken rauhaa. Ne kuivuvat helposti lämmössä, eivätkä siksi yleensä lennä aurinkoon. Varjossa viihtyvää mökkeilijää tämä ei kuitenkaan lohduta, sillä varjopaikat jäävät helposti täysin käyttökelvottomiksi ja unelma mökistä alkaa säröillä viimeistään illan tullen.

Yksi laite suojaa koko seurueen

Hyttysongelmaan on onneksi olemassa helppo ratkaisu. Thermacell-hyttystorjuntalaite on helppo asettaa sopivaan paikkaan ulkona rakennusten läheisyydessä. Kun Thermacellin napsauttaa päälle, on varjoisa keidas tai perheen illanviettopaikka hetkessä hyttysvapaa alue.

Yhden laitteen vaikutusalue on 20 m2, joten se suojaa kerralla koko seurueen. Isommalle porukalle tai laajemmalle terassille kannattaa varata useampi laite, jotta eri alueilla oleskelevat pysyvät suojassa. Myös esimerkiksi saunan terassille voi viedä oman laitteen, jotta vilvoittelu sujuu ilman huitomista. Nauti siis kesästä rennosti, äläkä turhaan istu hyttysten syötävänä!

Jos Thermacell ei tullut mukaan mökille, hätä ei ole tämän näköinen. Voit etsiä lähimmän jälleenmyyjän kätevästi täältä.