Osta & voita 5000 €

matkalahjakortti

20.05.2021

Vinhat vinkit hyttyskesästä selviytymiseen

Hyttyskesästä selviytyminen on savotta, johon ihmiset ovat aikojen saatossa kokeilleet kaikenlaisia konsteja. Kokosimme muutaman kautta rantain saamamme vinkin, joista ainakin yksi on osoittautunut toimivaksi.

Mene piiloon

Niin kauan, kun vuodet ovat pitäneet sisällään sellaisen vuodenajan kuin kesä, niin kauan ovat ihmiset valittaneet hyttysistä. Niin myös meidän suvussamme.

Itse en ole moista vikinää koskaan ymmärtänyt. Mielestäni hyttyskesästä selviytymiseen on aina ollut olemassa varsin helppo keino. Mennä piiloon hyttysiltä.

Olen nyt viettänyt kymmenisen viimeistä kesää piilossa itikoilta milloin missäkin. Joskus väijyn paljun kannen alla, joskus taas käperryn hiuksista jalkapohjiin asti makuupussiin keskelle pihaa. Eivätkä hyttyset tajua mitään!

Joku voisi sanoa että siitä on oma kesän vietto hieman kärsinyt, mutta joskus näitä uhrauksia on vain tehtävä. Marraskuun loskasta saa sitten nauttia kaupunkien kaduilla ihan vapaasti.

– Mies, 28 v.

Hyppää järveen

En voi sietää hyttysiä. Yksi syy on se, että hyttysten aiheuttamat paukamat ovat itselläni poikkeuksellisen massiivisia, myös ärsyttävyydessään. Toinen on se ikävä tunne, kun tietää, että ininän saapuessa kohta tapahtuu jotain ikävää.

Yhtenä kauniina kesäiltana sen sitten tajusin, selviytymiskeinon. Olin lukenut internetistä, etteivät hyttyset pysty sukeltamaan ja laskin 1+1. Jos minä olen vedessä, hyttyset eivät pääse minua pistämään.

Olen viettänyt valtaosan viime kesien illoistani meressä ja välillä vieraiden luona kyläillessä järvessä. Olen ollut ratkaisuun hyvin tyytyväinen, sillä hyttysenpistoja ei ole tullut kuin kourallinen yhden kesän aikana.

Grillaaminen ja kesäisten pihapelien pelaaminen on ollut usein hieman hankalaa, mutta sen hinnan olen ollut valmis maksamaan. Lentää se mölkkykapula sieltä järvestäkin.

– Nainen, 40 v.

Pue kunnon varusteet

Jo pienenä poikana hyttysenpistoksia raapiessani päätin, että tästä kiusasta en aio kauaa kärsiä. Kyllä se on jokaisen oikeus nauttia kesästä ilman kutinaa!

Äkkäsin jo varhain, että mitä vähemmän on ihoa näkyvillä, sitä vähemmän itikoilla on mahdollisuuksia päästä iskemään. Olin jo lapsena terävä tällaisissa asioissa, vaikka itse sanonkin.

Siispä olen viettänyt kesät täydessä jääkiekkovarustuksessa. Varusteita on joutunut kasvaessa päivittämään, eivätkä nuo lätkävermeet ihan ilmaisia ole, mutta eipä ole juuri tarvinnut raapiakaan.

Välillä on hieman hiki, kun leikkaa nurmikkoa tai grillailee varusteet päällä. Naapuritkin katsovat välillä pitkään, mutta siinäpähän toljottavat. Se parhaiten nauraa, joka ilman hyttysenpistoja nauraa!

– Mies, 36 v.

Hanki hyttystorjuntalaite, joka todella toimii

Hyttyset olivat meidän perheellemme pitkään riesa, johon ei tuntunut löytyvän miellyttävää ratkaisua. Kunnes eräänä kesänä kaikki vain napsahti kohdilleen.

”Hyttystorjuntalaite, joka todella toimii” kuulosti aluksi utopistiselta. Voiko sellaista ollakaan? Laitettuani Thermacellin ensimmäistä kertaa päälle, ei mennyt kuin tovi, kun jo huomasin viettäväni kesäiltaa täysin rauhassa!

Meillä on niin kotipihalla kuin mökillä hyttysiä varmaankin enemmän kuin maailmassa ihmisiä, mutta vielä ei ole löytynyt yhtäkään, joka sietäisi Thermacellia.

Olemmekin hommanneet niin mökille kuin kotiin omat Thermacellit. Se ainut tuppasi aina unohtumaan juuri sinne, mistä oli tullut.

En tiedä vaivattomampaa tapaa selviytyä hyttyskesästä.

– Nainen, 22 v.