Fiiliskuva, Thermacell RM300 kädessä.

Käytä Thermacellia oikein

Käyttöohjeiden noudattaminen mahdollistaa Thermacellin vastuullisen käytön.

Thermacell on viranomaisten hyväksymä tapa torjua hyttyset ulkotiloissa, rakennusten ulkopuolella. Yhden laitteen vaikutusalue on noin 20 neliömetriä.

Käytä Thermacellia turvallisesti. Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä.

  • Tutustu käyttöohjeeseen ennen käyttöä. Käyttöohjeet löydät täältä.
  • Käytä Thermacell-laitteita ainoastaan ulkotiloissa. Tehoaine leviää höyrystyessään hitaasti ilmaan, jolloin hyttyset lentävät pois aineen vaikutusalueelta.
  • Laitetta saa käyttää vain rakennusten ulkopuolella, kuten terassilla, patiolla tai pihamaalla.
  • Älä käytä Thermacell-laitetta kukkivien kasvien läheisyydessä.
  • Varmista, ettei Thermacell jää sateella ulos, eikä hyttystorjuntamatto joudu vesistöön.
  • Käytä ja säilytä laitetta ja hyttystorjuntamattoja lasten ja lemmikkieläinten ulottumattomissa.
  • Käytä ainoastaan aitoja Thermacell-hyttystorjuntamattoja. Thermacell ei voi taata väärennösten turvallisuutta.
  • Hävitä Thermacell-tuotteet ohjeiden mukaan. Ohjeet löydät täältä.

Usein kysytyt kysymykset

Käytä Thermacellia vastuullisesti

Onko Thermacellia turvallista käyttää? 

Kyllä on. Laite ja siinä käytettävä tehoaine pralletriini ovat viranomaisten hyväksymä tapa torjua hyttyset ulkotiloissa, rakennusten ulkopuolella. Käyttöohjeiden mukaan käytettynä laitetta on turvallista käyttää.

Lue aina etiketti ja valmistetiedot ennen käyttöä, ja noudata käyttöohjeita. Käyttöohjeet löytyvät myös täältä.

Miten käytän Thermacellia vastuullisesti? 

Käytä Thermacell-laitteita ainoastaan ulkotiloissa rakennusten ulkopuolella, kuten terasseilla ja pihoilla. Noudata käyttöohjeita – löydät käyttöohjeet täältä.

Älä käytä Thermacellia kukkivien kasvien läheisyydessä. Nykyisten säännösten mukaan hyönteistorjunta-aineita käyttäviä laitteita ei saa käyttää kukkivien kasvien läheisyydessä.

Varmista, etteivät laite tai hyttystorjuntamatot jää sateeseen tai joudu vesistöihin tai muualle luontoon. Hävitä käytetyt tuotteet oikein – ohjeet hävittämiseen löydät täältä

Voinko käyttää Thermacellia lasten tai lemmikkien lähellä? 

Kyllä, lapset ja lemmikit voivat oleskella pihalla, jossa käytetään Thermacell-hyttystorjuntalaitteita. Laite kuumenee käytössä ja siinä käytetään tehoaineena kemikaalia, joten käytä laitteita niin, etteivät lemmikit tai lapset oleskele aivan laitteen vieressä tai pääse niihin käsiksi. Kaikki kemikaalit tulee säilyttää lasten ja lemmikkien ulottumattomissa. 

Miten Thermacellin käyttö vaikuttaa ympäristöön? 

Thermacell-laite käyttää tehoaineena pralletriini-nimistä hyönteistorjunta-ainetta. Thermacell-hyttystorjuntamaton pralletriinipitoisuus on pieni, 11,61 % eli 0,19 grammaa.

Laitteen vaikutusalue on noin 20 neliömetriä, ja laitetta käytetään lyhyitä aikoja ulkotiloissa, joten pitoisuus pysyy hyvin pienenä. Tehoaine höyrystyy hitaasti ja hajoaa ilmassa höyrystettynä ja auringon valon vaikutuksesta nopeasti, myös pilvisellä säällä.

Voinko käyttää Thermacellia retkeillessä/metsässä/marjassa/veneillessä? 

Viranomaisohjeiden mukaan Thermacell-laitteita saa käyttää ulkotiloissa, rakennusten ulkopuolella, kuten pihalla, terassilla tai patiolla. Älä siis käytä laitetta liikkuessasi metsässä tai veneillessäsi. 

Voiko Thermacellia käyttää sateella? 

Sateella hyttyset pysyvät luonnostaan poissa, joten tuskin tarvitset hyttystorjuntalaitetta terassikatoksessa. Laitetta voi kuitenkin käyttää, mutta varmista, ettei laite tai hyttystorjuntamatto kastu sateessa, eikä tehoainetta pääse sadeveden mukana luontoon. 

Laitteen käyttö

Miten Thermacell toimii?

Thermacell lämmittää hyttystorjunta-aine pralletriinia sisältävää hyttystorjuntamattoa butaanin avulla. Lämmitettäessä tehoaine höyrystyy ja muodostaa laitteen ympärille noin 20 m² suoja-alueen 10–15 minuutissa. Hyttyset aistivat tehoaineen ja lähtevät pois sen vaikutusalueelta. 

Tehoaako Thermacell kaikenlaisiin hyttysiin ja sääskiin?

Kyllä. Thermacell pitää hyttyset, mäkärät ja muut verenimijät poissa vaikutusalueeltaan.

Onko Thermacell-laitteella takuuta?

Kaikilla Thermacell-hyttystorjuntalaitteilla on 12 kuukauden takuu ostokuittia vastaan. Jos laite rikkoutuu takuuaikana, vie se ja ostokuitti ostopaikkaan, niin saat uuden laitteen tai rahasi takaisin. Takuu kattaa valmistusvirheet, mutta ei väärinkäytöstä aiheutuvia vahinkoja. Muiden kuin Thermacellin omien täyttöpakkausten käyttäminen laitteessa mitätöi takuun.

Milloin minun kannattaa laittaa laite päälle?

Thermacell saavuttaa parhaan tehonsa noin 10–15 minuutissa. Suunnittele päälle kytkeminen sen mukaan.

Mistä tiedän, että Thermacell toimii?

Voit tarkistaa, että laite on päällä, katsomalla laitteessa olevasta luukusta. Jos sisällä näkyy oranssi tai sinertävä hehku, laite on päällä. Jos hehkua ei näy, paina muutaman kerran start-nappia.

Voinko sammuttaa ja käynnistää laitteen uudelleen vai pitääkö kaasu käyttää kerralla loppuun?

Thermacellin voi sammuttaa ja käynnistää uudelleen tarpeen mukaan. Laite ei kuluta kaasua eikä tehoainetta, kun se on pois päältä. Muista antaa Thermacellin vaikuttaa 10–15 minuuttia, jotta se saavuttaa täyden suojatehon. Voit käyttää samaa hyttystorjuntamattoa, kunnes se on muuttunut kokonaan vaaleaksi (n. 4 h / matto).

Miten mallit eroavat toisistaan?

Kaikkien mallien toimintaperiaate on sama. MR300 sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja pysyy tukevasti erilaisilla alustoilla. Mini Halo on tyylikäs pöytämalli, joka istuu monenlaisen terassin ilmeeseen. Perimeter-laitteet ovat kätevä tapa suojata isompi alue vaikkapa kesäjuhlien tai pelihetken ajaksi. Samat täyttöpakkaukset käyvät kaikkiin malleihin. 

Mattojen ja kaasusäiliöiden vaihtaminen

Kuinka usein hyttystorjuntamatto pitää vaihtaa?

Matto on syytä vaihtaa, kun se on muuttunut kokonaan vaaleaksi. Yksi matto kestää noin n. 4 tuntia. 

Kuinka usein kaasusäiliö on vaihdettava?  

Kaasusäiliö riittää noin n. 12 tunnin yhtämittaiseen käyttöön. Säiliö tulee vaihtaa, kun se on tyhjä. 

Mistä saan lisää hyttystorjuntatyynyjä ja kaasua Thermacelliin?

Hyttystorjuntamatot ja kaasusäiliöt myydään yhdessä 12 h-, 48 h- ja 120 h -täyttöpakkauksissa. Löydät lähimmän jälleenmyyjäsi täältä.

Voinko käyttää Thermacellissa toisen merkkisiä hyttystorjuntamattoja? 

Älä käytä laitteessa muita kuin Thermacell-hyttystorjuntamattoja. Thermacell ei voi taata muiden hyttystorjuntamattojen turvallisuutta. Varsinkin ulkomailta hankituissa tyynyissä voi olla aineita, joita ei ole Suomessa hyväksytty käytettäviksi. 

Voinko ostaa kaasusäiliöitä ja hyttystorjuntamattoja erikseen? 

Kaasusäiliöitä ja hyttystorjuntamattoja ei myydä erikseen, vaan aina samassa pakkauksessa. Samat täyttöpakkaukset käyvät Thermacell MR300-, Mini Halo- ja Perimeter-laitteisiin, ja niitä myydään kolmessa koossa – 12 h, 48 h ja 120 h käyttöön. Voit ostaa täyttöpakkauksia jälleenmyyjiltä

Miten Thermacell-tuotteet hävitetään?  

Jos Thermacell-hyttystorjuntamatto on käytetty loppuun, eli tehoaine on hävinnyt (matto on muuttunut sinisestä vaaleaksi), matto hävitetään sekajätteenä (polttokelpoisena jätteenä). Jos matossa on tehoainetta jäljellä, se hävitetään vaarallisena jätteenä. Varmista, etteivät matot joudu vesistöihin tai luontoon. 

Thermacell-laite ja tyhjä kaasusäiliö hävitetään sekajätteenä (polttokelpoisena jätteenä). Jos säiliössä on kaasua jäljellä, säiliö hävitetään vaarallisena jätteenä. 

Ongelmatilanteet

Käynnistin Thermacell-laitteen, mutta hyttyset eivät pysyneet poissa. Miksi laite ei toimi?  

Paras tulos saavutetaan, kun laitteen annetaan vaikuttaa oleskelupaikassa 10–15 minuuttia ennen sinne siirtymistä. Laite vaatii tämän ajan luodakseen suoja-alueen. 

Jos et ole varma, onko laite päällä, voit tarkistaa sen katsomalla sisään laitteessa olevasta luukusta. Jos sisällä näkyy oranssi tai sinertävä hehku, laite on päällä. Jos hehkua ei näy, paina muutaman kerran start-nappia.  Jos hehkua ei vieläkään näy, tarkista, että kaasusäiliössä on kaasua. 

Thermacell-laite lämpenee, mutta hyttyset eivät pysy poissa. Mitä teen?  

Varmista, että hyttystorjuntamatto on yhä sininen. Jos matto on muuttunut vaaleaksi, vaihda se uuteen. Jos on tuulista, aseta laite tuulen yläpuolelle suojattavaan alueeseen nähden. Silloin tuuli tuo vaikuttavaa ainetta oikeaan paikkaan. 

Pitääkö huolestua, jos hyttystorjuntamattoa vaihtaessa vanhan pohja on muuttunut ruskeaksi?  

Ei tarvitse huolestua. Normaaleissa olosuhteissa käytetty matto on ulkopinnaltaan lähes valkoinen ja alapinnaltaan tummanruskea. 

Thermacell toimi hetken ja sitten sammui. Miksi?  

Kaasu voi olla lopussa. MR300-laitteessa kaasun määrä on helppo tarkistaa laitteen takana olevasta raosta.  

Jos sinulla on Mini Halo tai Perimeter, sammuta laite ja irrota kaasusäiliö. Vaihda tyhjä kaasusäiliö (muista sammuttaa laite ensin). Käynnistä laite uudelleen ohjeiden mukaan.